BURO Hakkında

BURSA BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI ÜLKEMİZ TURİZMİNİN HİZMETİNDEDİR

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak ülkemiz turizmine destek vermeye devam ediyoruz. Bursa, Bilecik ve Kütahya illerinde ikamet eden rehberlerin kayıtlı olduğu Meslek Odamızın donanımlı 140 rehberi şehirlerimizin taşıdığı değerlerin en iyi şekilde tanıtılması için ziyaretçilere bilgi ve deneyimleriyle hizmet vermektedir.

Turist rehberliği hizmeti 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile belirlenmiş hükümler doğrultusunda sadece “Profesyonel Turist Rehberleri” tarafından verilebilir. Bu doğrultuda hizmeti veren rehberin ruhsatname ve çalışma kartı sahibi olması bir zorunluluktur. Aksi halde verilen hizmet rehberlik hizmetinde çıkarak yasaya aykırı bir faaliyet olarak yine ilgili yasanın hükümlerince değerlendirilir ve cezai yaptırıma girer.

Ruhsatname ve Çalışma Kartı sahibi olmadan yapılan rehberlik faaliyeti bir suçtur.

Odamıza kayıtlı 140 rehberlerimiz bölgesel veya ülkesel olarak faaliyet göstermektedir. Rehberlerimizin tamamı Türkçe dilinde hizmet verebilme imkânına sahiptir. Odamıza kayıtlı her rehberimiz belli bir yabancı dil de de hizmet vermektedir.Bu doğrultuda Oda’mıza kayıtlı rehberler : İngilizce, Almanca, Arapça, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Korece, Portekizce ve Çince dillerinde dağılım göstermektedir.

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ile telefon veya elektronik posta (mail) yolu iletişime geçerek rehber taleplerinizi iletebilirsiniz.

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası mail adresi            : buro@buro.org.tr

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası telefon numarası   : (0224) 225 25 16