Turizmde “Milli seferberlik” beklentisi

Turizmde “Milli seferberlik” beklentisi

Türkiye’de son yıllarda hızla artan terör olayları turizm sektörünü 2017 yılında da umutsuzlaştırıyor. Bursa Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaretinde, turizm sektörüne yönelik milli seferberlik başlatılması gerektiğini söyledi.

Bursa Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin, ziyaret sonrası yaptığı yazılı açıklamada, kötü giden turizm sektörünün sadece konaklama veya seyahat acentelerine değil, sektörden ekmek yiyen rehber dahil herkesi derinden etkilediğini ifade etti.

Turizm sektörünün Kasım 2015’de Rus uçağının düşürülmesinden bugüne çok kötü günler geçirdiğini ifade eden Sezgin, şunları söyledi:

SEKTÖR CAN SUYU BEKLİYOR

“Türk turizmi olarak belki de tarihimizde yaşamadığımız krizleri son 1 yıla sığdırdık. Yılbaşı gecesi İstanbul Reina eğlence merkezinde yaşanan terör olayıyla birlikte hem ülke hem de turizm sektörü olarak yıkıldık. Devletimizden turizm sektörüne yönelik Milli seferberlik ilan edilmesini bekliyoruz. Türkiye olarak teröre inat turizm sektörüne daha fazla ağırlık vermeli, ülkemizin dış dünyaya en doğru şekilde anlatılması için daha fazla tanıtım yapmalı ve sektöre can suyu olabilecek önemli teşvikler verilmelidir.”

Turizm sektörünün tüm ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da 2017 yılının umut vermediğini ifade eden Sezgin, Bursa’nın turizm potansiyelinin yurt dışındaki fuarlarda daha fazla anlatılması gerektiğini söyledi. Sezgin, “Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve özellikle BTSO öncülüğünde yurt dışı tanıtım fuarlarına her zamankinden daha fazla katılım göstermeliyiz. Turizmde milli seferberliği Bursa’dan başlatmalıyız” şeklinde konuştu.